نزدیک به هشت میلیون نفر در اثر فاجعه آواره شده اند و سازمان ملل متحد به همراه مقامات و شرکا به رقابت برای رسیدن به جمعیت آسیب دیده با وسایل امدادی به شدت مورد نیاز ادامه داده اند.
استان سند جنوبی همچنان در بحران است و بسیاری از مناطق هنوز زیر آب هستند.
تا امروز بیش از 1500 نفر از جمله 552 کودک کشته شده اند.
“ما غذای کافی نداریم، سرپناه نداریم و حتی نوع مراقبت های بهداشتی مورد نیاز نیز در دسترس نیست.جریدا بیروکیلا، رئیس دفتر ساحوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) پاکستان در بلوچستان، یکی دیگر از استان های آسیب دیده، گفت.
جادهها و پلها از بین رفتند
در یک درخواست جدید برای حمایت بین المللی، کارمند یونیسف صحنه های ناامیدکننده ای را توصیف کرد.
«جادهها و پلها از بین رفتهاند. من تازه از مزرعه آمده ام و آب به جایی نمی رسد،” خانم. بیروکیلا ادامه داد و از طریق زوم از کویته صحبت کرد.
همانطور که ترسیده بودم، بیماری ها و بیماری های تهدید کننده زندگی اکنون در میان جوامع آواره گسترش یافته استاز جمله مالاریا مغزی که هیچ دارویی برای آن وجود ندارد.
لطفا به من لباس بده
“سرپناهی نیست…مردم حتی لباس هم ندارند،” خانم. بیروکیلا ادامه داد. “یکی از خانمها از من پرسید “لطفاً کمی لباس به من بدهید، من دو هفته پیش فرار کردم.” او هنوز همان لباسی را می پوشد که دو هفته پیش پوشیده بود زیرا نمی تواند تغییر کند. تو فقط با چیزی که پشتت داری بدو.»
آژانس پناهندگان سازمان ملل، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، با تکرار نگرانی عمیق در میان اولین پاسخ دهندگان، خاطرنشان کرد که 7.6 میلیون نفر در پاکستان در اثر سیل آواره شده اند و نزدیک به 600000 نفر در سایت های امدادی زندگی می کنند.
عملیات عظیم مرتبط
آژانس سازمان ملل متحد تدارکات را به عنوان بخشی از طرحی برای انتقال بیش از 1.2 میلیون اقلام امدادی به مقامات محلی در مناطق تحت تأثیر سیل هماهنگ کرده است. تا به امروز، بیش از یک میلیون اقلام نجات دهنده را برای توزیع به مقامات تحویل داده است.
«بسیاری از نقاط کشور، به ویژه در استان جنوبی سند، در زیر آب و همچنین … بخش هایی از بلوچستان شرقی باقی می مانندبابر بلوچ، سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، گفت که مقامات هشدار داده اند که کاهش سیلاب در مناطقی که بیشترین آسیب را دیده اند ممکن است تا شش ماه طول بکشد.
افغان ها در منطقه خطر
همچنین نگرانی هایی در مورد 1.3 میلیون مهاجر افغان ثبت شده در پاکستان وجود دارد. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گفت که حدود 800,000 نفر در بیش از 45 منطقه “فاجعه زده” از 80 محل آسیب دیده زندگی می کنند و خاطرنشان کرد که چهار منطقه از بدترین مناطق در استان های بلوچستان، خیبر پختونخوا و سند میزبان بیشترین تعداد پناهجو هستند.
برای کمک به آنها، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) و شرکا، کمک های نقدی اضطراری را به صدها خانواده پناهجوی آسیب پذیر ارائه کرده اند که مکمل واکنش موسمی دولت است.
«مردم آواره می شوند. آنها به بیرون نگاه می کنند و فقط به شما می گویند: «اینجا قبلاً خانه من بود، اینجا قبلاً مدرسه بودخانم یونیسف گفت، اما آنچه می توانید ببینید فقط آب و آب است. بیروکیلا.